De Australian Cobberdog

De Australian Cobberdog is een hele vrolijke, slimme en energieke hond. Ze zijn ook erg vriendelijk, voor eigenlijk iedereen, van jong naar oud. Een ideale gezinshond dus. Ook kunnen ze het goed vinden met andere honden en/of andere dieren. Een goede opvoeding is natuurlijk altijd erg belangrijk. De Australian Cobberdog wordt ook veel gebruikt als Trainings en/of hulphond.


De Australian Cobberdog is een vrij kostbare hond. Een fokhond zal voordat ze een nestje mag krijgen allerlei gezondheidstesten ondergaan. Zij worden op veel dingen getest zoals: de ogen, erfelijke aandoeningen, op kwaliteit van heupen en ellebogen. Ook wordt door DNA onderzoek erfelijke ziektes uitgesloten en een DNA profiel vastgelegd. Er wordt ook gekeken naar de vacht en de mate van de hypo-allergeniteit ervan. Wij zijn aangesloten bij de MDBA.


Onze dieren leven bij ons in huis. Wanneer er pups worden geboren, zullen die ook in de kamer geboren en opgevoed worden, zodat ze alle geluiden mee krijgen.

Het ras

De Australian Cobberdog is feitelijk de authentieke, goedgekeurde Australian Labradoodle (de PURE BREED in ontwikkeling) die voldoet aan alle gestelde eisen om ingeschreven te kunnen worden als rashond bij de MDBA Master Dog Breeders and Associates in Australie.  Fokkers van de Australian Cobberdog houden zich aan een strikt fokreglement en zijn voorstander van raserkenning. Om zich zo te kunnen onderscheiden tussen de verschillende honden ( voorafgaande genaraties Labradoodles) hebben zij de nieuwe naam Australian Cobberdog aangenomen.

De Australian Cobberdog is geen kruising tussen een labradoodle en een poedel. Zo begon ooit (25 jaar geleden) slechts zijn ontstaansgeschiedenis, met de naam Labradoodle. Alle daarop volgende generaties en infusies hebben de Australian Cobberdog gemaakt voor wat hij vandaag de dag is.

De rassen die met elkaar gemixt werden worden infusies genoemd. De infusies zijn de Poedel, de Labrador Retriever, de Ierse Water Spaniel, de Curly Coated Retriever, de Amerikaanse Cocker Spaniel en de Engelse Cocker Spaniel.

Uiterlijk van de Cobberdog:

Vacht

Er worden bij de Australian Cobberdog twee vachten onderscheiden: De fleecevacht en de wolvacht. Een fleecevacht kan worden onderverdeeld in een curly fleece vacht (veel kleine krullen) en een fleece vacht (veel grovere krullen). De wollen vacht vergt wat meer onderhoud. De fleece vacht is zacht en gemakkelijk in onderhoud. Om de vacht mooi en gezond te houden van de cobberdog, raden wij zeker aan om ongeveer 1 keer per week goed te borstelen. Zowel de fleecevacht als de wolvacht hebben beide geen ondervacht, ze horen geen geur te verspreiden en zullen niet verharen.

De curly fleece vacht is heel geschikt voor mensen met een zware allergie voor honden. Voor mensen die last hebben van een vorm van astma, is de fleece vacht meer geschikt. 

Maten bij de Cobberdog

Je hebt 3 maten:

  • Mini : 35-42 cm. Gewicht; 7-13 kilo
  • Medium: 43-52 cm. Gewicht; 13- 23 kilo
  • Standaard: 53-63 cm. Gewicht 23-30 kilo

Kleuren bij de Cobberdog

Ook zijn er vele kleuren mogelijk bij de Cobberdogs. Mogelijke kleuren zijn: rood, crème, zwart, zilver, chocolade, café, lavendel, parchment, karamel, abrikoos, wit. Ook zijn er Cobberdogs met meerdere kleuren. Er zijn er ook die Parti-coloured worden genoemd, dit houd in dat ze 50% witte vlekken en andere kleur hebben. Ook zijn er Cobberdogs die meerdere kleuren hebben.